Konfliktmægling og individuelle samtaler ved professionel og erfaren konfliktmægler og kognitiv coach, cand.mag.

Relationen er din læremester

Om konfliktmægling. Ved konfliktmægler Signe Saxe Jessen, cand.mag.

Konfliktmægling med en neutral tredjepart, også kaldet mediation, hjælper jer igennem en samtale for her og nu at få løst en konflikt, der er blevet fastlåst. Konfliktmægling er effektiv i alle mellemmenneskelige forhold som familier, parforhold, teams, arbejdsgrupper, organisationer m.m. hvor begge parter ønsker at genoprette forholdet eller at få det afsluttet på en mere oplyst og konstruktiv måde.

I konfliktmægling er der ikke fokus på, hvem der har ret, men på jeres forskellige virkeligheder og det konflikten har gjort ved jer. Det er min rolle som mægler at få jer til at lytte til hinandens oplevelser af problemet. At føre jer gennem en proces hvor I får øjnene op for jeres forskellige virkeligheder og dermed forstår hinandens følelser, ønsker og behov.

De sårede følelser og umødte behov er nøglen til at se og forstå hinanden på en ny måde. Ofte bliver vi overraskede over at høre og mærke, hvor dybt eller hvor forskelligt fra os selv konflikten har påvirket den anden. Og det er først, når I forstår hinandens bevæggrunde for jeres handlinger, at der er mulighed for at begynde at finde en fælles løsning.

Med fokus på den fælles fremtid I ønsker, støtter jeg som mægler jer i at finde en løsning, I begge eller alle er tilfredse med. En vigtig del af løsningen kan også være nye måder at kommunikere på fremover. "Ikke-voldelig kommunikation" (empatisk kommunikation) er én af nøglerne til at fremme større forståelse og empati imellem jer.

Efter en vellykket konfliktmægling er der ingen taber eller vinder. Alle skal være "vindere", for at konflikten kan begraves. Er løsningen ikke bæredygtig, blusser den gamle konflikt let op igen og andre småproblemer bliver igen store og låses let fast.

Konfliktmægling er ikke terapeutisk - der arbejdes med problematikken og det, der konkret sker i relationen. Men i mange tilfælde fører det til en øget selvindsigt, der virker terapeutisk.

Jeg udfører konfliktmæglinger i familier, i parforhold, ved skilsmisser mellem samarbejdspartnere, kollegaer m.fl. Hertil mægler jeg i kommunale sager og i boligforeninger. Konfliktmægling kan bruges i alle mellemmenneskelige relationer, hvor der er et ønske om at løse konflikten.

Hvordan forløber konfliktmægling?

Online konfliktmægling

Mine erfaringer med konfliktmægling/mediation

Konfliktmægling/mediation i personalegrupper

Skilsmissemægling

Tilgivelse og forsoning

Kontakt og sessioner

Udtalelse fra deltager i mægling

”Det er en lettelse af kaliber at tage en konfliktmægling. Jeg selv kunne lægge mig ned og sove i tre uger ovenpå flere års konflikt.

Jeg føler mig frisat, fordi jeg har fået lov til at sige undskyld for min del – hvor en mægler har sikret, at den er blevet modtaget. Herudover har jeg fået lov at forklare mig om 10.000 småting, som det viste sig at XX havde en helt forvrænget billede af. Vores mægling var uden beskyldninger fra min side, hvilket gjorde at XX selv havde nogle små erkendelser undervejs. Dette kan virke som små skridt, men jeg tror, der er tale om kæmpe skridt for vores fælles fremtid  som deleforældre.

Jeg føler mig for min del fuldstændig fritstillet som aktør i konflikten. Jeg havde en klar følelse dagen efter konfliktmæglingen, at det var første dag i mit nye liv. Nu skal jeg kigge fremad. Jeg tror simpelthen ikke på, at XX kan tricke mig på samme måde fremadrettet, for jeg har fået lov at rydde op i det, der var mit – og det er jeg evigt taknemmelig for.

Hvis I har børn sammen, så anbefaler jeg det på det varmeste. (...)  Kan ikke fatte mig i korthed om min begejstring for dette ;-)."
Kvindelig part efter mægling nogle år efter en skilsmisse 


Signe Saxe Jessen. Cand.mag. Konfliktmægler, Kognitiv coach og Mindfulness-træner
Faksegade 10, kld. København Ø. (ved Trianglen).
Kontakt mob. 26 79 56 08 / Email: signe@korax.dk / CVR-nr. DK31835712